Welke opleidingen biedt Amphibius ?

Amphibius kan alle opleidingen van de NOB aanbieden. Van 1*-duiker tot instructeur trainer, het is allemaal mogelijk.

Nog nooit gedoken? Ga voor het 1*-brevet

Heb je nog nooit gedoken? Dan begin je met de 1*-opleiding. Hier leer je de basis van het duiken, zo leer je de materialen kennen, leer je duiktechnieken en ontdek je de handsignalen die je onder water gebruikt. Na deze opleiding kun je zelfstandig (maar natuurlijk altijd met een buddy) duiken tot een diepte van 20 meter. Je brevet is over de hele wereld geldig.

2*-brevet = Advanced Open Water Diver

Tijdens de 2*-opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie.
Heb jij je Open Water Diver bij een andere organisatie gehaald maar wil je nu liever deze 2*-opleiding volgen? Dat kan! Je Open Water is het 1*-brevet bij de NOB, je kunt met je Open Water-brevet dan ook gewoon beginnen met de 2*-duikopleiding.

3*-brevet = Dive Master

Bij de 3*-opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt. Zo leer je hoe je met duikers in opleiding oefent op duiktechnieken én hoe je duikers tijdens een (club)duik begeleidt.
Heb jij je Advanced Open Water-brevet gehaald bij een andere organisatie? Dan kun je bij de NOB verder met het halen van je 3*-brevet.

Duikbegeleider

De Duikbegeleider is een praktijkmens. Om deze reden is de opleiding vooral praktisch van aard en hoef je bijvoorbeeld geen reflectieverslagen en leerpuntverslagen te schrijven. We beperken de theorie tot maximaal twee theorieavonden en leggen de nadruk vooral op de praktijk. De prakrijkopdrachten bestaan uit het organiseren en begeleiden van een introductieduik (één op één) en het begeleiden van (bij voorkeur) een 1*-duiker in opleiding tijdens een opleidingsduik in het buitenwater.

Specialisaties

Heb je zin om je duikervaring te verbreden en je te specialiseren? Wij bieden geregeld specialisaties aan, zoals onderwaterbiologie, onderwateroriëntatie, droogpakduiken. 

Voor de meer gevorderde duiker kun je denken aan wrakduiken en decompressieduiken.

Uiteraard kunnen we je ook opleiden voor het gebruik van Nitrox, dit is perslucht waaraan extra zuurstof is toegevoegd, waardoor je bijvoorbeeld langer kunt duiken.

Heb je al een brevet?

Heb je jouw duikbrevet bij een andere organisatie gehaald? Dan kan je daar bij ons natuurlijk ook mee verder.
Bekijk hier de inschalingstabel.

Wil je meer weten over instructeurs opleidingen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.