Over OSV Amphibius

Maak kennis met onze duikvereniging

Amphibius: De leukste en gezelligste duikvereniging in Den Haag!

Onderwatersport Vereniging Amphibius is opgericht op vrijdag 3 oktober 1975. Met bijna 50 jaar ervaring zijn we een solide en mooie, actieve duikclub in Den Haag. Onze duikvereniging heeft leden van zo’n beetje alle duikniveaus. Of je nu een ervaren duiker bent, net begint, of nog wil beginnen, bij OSV Amphibius ben je altijd welkom.

Op dit moment telt onze club ongeveer 50 leden van verschillende leeftijden. Sommigen duiken fanatiek in Nederland, zelfs het hele jaar door (ja, ook tijdens die ijskoude winterdagen!). Anderen zoeken liever warmere oorden op of duiken alleen tijdens vakanties. Maar één ding is zeker: we hebben voor elk wat wils.

En met ervaren instructeurs en duikbegeleiders kunnen we allerlei opleidingen en trainingen aanbieden, waarbij je altijd kunt rekenen op de nodige aandacht en begeleiding.

Amphibius is overigens afgeleidt van het Griekse woord Amphibios, wat verwijst naar wezens die zowel op land als in het water kunnen leven. Zoals natuurlijk amfibieën. Of zoals het nijlpaard! In het latijn heet die Hippopotamus Amphibius, en die vind je dan ook mooi gestileerd verweven in ons logo, hier afgebeeld.

Actief en divers

Bij Amphibius zijn we niet alleen gepassioneerd over duiken, maar ook over gezelligheid en samen genieten. We organiseren regelmatig diverse evenementen en activiteiten voor onze leden, en hun familie en vrienden. Er is altijd iets te beleven bij onze duikvereniging.

Toppers in de regelmatig terugkerende leuke uitjes zijn bijvoorbeeld de familie BBQ’s. Die zijn weliswaar vaak op of nabij duikstekken, dus in combinatie met duiken, maar niet iedereen moet onder water, natuurlijk. En ook populair is natuurlijk het Beach Event, midden in de zomer, die dan weer eigenlijk altijd met BBQ is. En met een training in de Noordzee. De verenigingsduiken zijn misschien ook eigenlijk bedoeld als tegenwicht, om de broeksriem op het juiste gaatje te houden…

Natuurlijk doen we ook af en toe het altijd gezellige verenigingsetentje in een restaurant. En familiezwemmen waarbij het zwembad vol speelgoed ligt voor de kids (van alle leeftijden). Aan het eind van het jaar is er de Sinterkerst Floating Avond met hapjes en drankjes aan de waterkant van het zwembad, een nieuwjaarsborrel, en natuurlijk doen we een nieuwjaarsduik. Stadswandelingen, fietspuzzelritten, en wat de evenementencommissie nog meer kan en gaat bedenken.

Sportief, leerzaam en gezellig

Het zwembaduur gebruiken we voor conditietraining of lekker vrijzwemmen in je eigen tempo, voor workshops, en uiteraard voor duikopleidingen en updates. Na het zwembad, lekker douchen en aankleden, en dan natuurlijk naborrelen in Sportcafé ’t Nesjuh.

Onder het genot van een drankje en een bittergarnituurtje worden eventuele opleidingen nabesproken. Daarbij draait het om jou, dus hoe vond je het gaan?

Jouw beleving staat voorop, maar uiteraard krijg je ook van ons feedback waar je wat aan hebt. Iedereen is anders en leert anders. Persoonlijke feedback is enorm belangrijk.

Het is niet alleen maar werken. Dit is immers de wekelijkse clubavond. Ontspanning en lekker ongedwongen genieten van elkaars gezelschap is ook heel belangrijk. Er wordt ook gewoon lekker gekletst, en wie weet wat je buddy’s nu weer hebben meegemaakt.

Gevraagd en ongevraagd word je getrakteerd op sterke duikverhalen. Over de kou, of juist de warmte. Over het zicht. Over dit prachtige beestje, en dat wonderbaarlijke schepseltje.

Maar ook word je getrakteerd op verhalen uit de tijd dat mensen nog van staal waren en duiflessen van hout, en duiken met een ‘slabbetje’ de norm was.

Zoals dat enorme anker voor de deur van Zwembad de Blinkerd! Die is handmatig uit de Oosterschelde opgedoken in 1977 door duikers van Amphibius, en vervolgens vervoerd naar Den Haag. Inmiddels een prachtige mythe over oude duikgoden!

Maar uiteraard worden er op donderdagavond ook duikafspraken gemaakt voor het aankomende weekend.

Wie gaat er mee?!

Duik in het avontuur

Als duikvereniging gaan we regelmatig op pad naar diverse duikstekken in Nederland. Of het nu gaat om zoetwaterplassen zoals bijvoorbeeld De Beldert en de Zevenhuizerplas. Of zoutwaterduiken in het prachtige Grevelingenmeer en de Oosterschelde – we hebben iedereen wel wat te bieden.

En als lid van Amphibius kun je ook buiten de georganiseerde clubduiken met medeleden afspreken om samen te gaan duiken. Je leert binnen de club heel wat mensen kennen, en dus ook heel wat potentiële duikbuddy’s. En zo kun je bijna wekelijks wel ergens Amphibianen aan de waterkant tegen komen!

Lid worden?

We zijn als vereniging de leukste en gezelligste duikvereniging van Den Haag en Scheveningen en omgeving. Je kunt al lid worden vanaf 17 jaar. Heb je al een duikbrevet van een andere organisatie (PADI, SSI, CMAS, NAUI, IDD, etcetera), dat is geen enkel probleem. Ook als je nog geen ervaring hebt maar wel wilt leren duiken, ben je bij ons aan het juiste adres.

Dus… kom kennis maken, of misschien wil je proefduiken in het zwembad om dat eens te beleven! Neem contact met ons op. We maken graag tijd voor je!