Begin november 2023 was het dan zo ver: de langverwachte verenigingsreis naar Thailand, en om precies te zijn: Khao Lak. Een strandplaats aan de Andamanse Zee in de provincie Phang Nga. Het ligt een stukje boven het schiereiland Phuket. Hier vind je prachtige zandstranden, glasheldere azuurblauwe zee, veel jungle, bergen en parken. En mooie resorts aan de waterkant. Prachtig om te verblijven dus, maar natuurlijk ook prachtig om te duiken tussen tropische vissen en kleurrijk koraal!

Zeven Amphibianen, zes duikers en een niet duikende partner, zaten zich een kramp in het vliegtuig op weg naar een ver, tropisch oord, maar voor een goed doel. Een week lekker niksen aan het strand, heerlijk Thais eten, excursies naar mooie dingen in de omgeving, en natuurlijk de onderwaterwereld bewonderen.

Maar de hoofdreden was natuurlijk duiken, en een flink deel daarvan was bij de Similan eilanden. Die liggen binnen handbereik, een stukje varen uit de kust. Maar dan heb je wel een duikparadijs met meer dan 200 soorten koraal, een enorme verscheidenheid aan vissen, en nog andere zeedieren.

Nemo is er ook! En ja, ook hier zijn schorpioenvissen te vinden.

 

Er is ook zat te zien voor de liefhebbers van onderwater slakken! Boven water zijn slakken veelal grauwe slijmerige beestjes, maar onderwater kleurige sierlijke wezentjes!

Het weer is natuurlijk een feestje daar. Zeker vergeleken met de koude, winderige, grijze bedoening waar de overige Amphibianen mee te maken hadden in Nederland! Desondanks was er ook wel eens wat bewolking, regen, en er was zelfs een waterhoos te zien!

 

Bezoekjes aan de tempels, excursies door de jungle, of nog maar weer eens genieten van een prachtige strand met knalhelder water onder een diepblauwe lucht.

 

 

Het was een fantastische duikreis met een leuke groep. Inspannend, maar ontspannend,  5 dagen met de boot op pad. 1 dag naar het Boonsung wrak, 1 dag Koh Bon en 3 dagen diverse duikstekken van de Similan eilanden. En om het af te leren, dan nog elke dag 2 duiken.

Benieuwd waar de volgende reis heen gaat?